In een spannende finale van de HANOS Gouden Koksmuts 2025, gehouden in de wedstrijdarena van het NK Koken op HORECAVA, zijn Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant 't Havenmantsje uit Harlingen als winnaars gekroond.
De deelnemers, waaronder ook Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek, streden met passie voor de prestigieuze titel. Het kookkampioenschap omvatte diverse uitdagende opdrachten, waaronder het bereiden van een 4-gangenmenu vanuit een blackbox.
De deelnemers moesten creatief omgaan met ingrediënten zoals kingfish, vongole, groenten, fruit, lever, haas van het kalf en Dry Aged Biet. De jury, bestaande uit gerenommeerde chefs zoals Lars van Galen en Jurgen van der Zalm, prees de innovatieve benadering van de deelnemers.
Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van team 't Havenmantsje werden geprezen voor hun uitmuntende samenwerking en consistente kookkunsten. Het jurypanel was onder de indruk van de visuele en smaakvolle perfectie van hun gerechten.
Als beloning ontvingen de winnaars prijzen van Rational, Big Green Egg, De VanDrie Group, Koppert Cress, Dick, Dobla en het Gastronomisch Gilde. De HANOS Gouden Koksmuts 2026 zal binnenkort van start gaan tijdens Gastvrij Rotterdam.