Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant 't Havenmantsje Winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025

16 jan , 7:10 Nieuws
image 17 674486d6661fc

Restaurant 't Havenmantsje wint Gouden Koksmuts 2025

In een spannende finale van de HANOS Gouden Koksmuts 2025, gehouden in de wedstrijdarena van het NK Koken op HORECAVA, zijn Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant 't Havenmantsje uit Harlingen als winnaars gekroond.

Intense Competitie

De deelnemers, waaronder ook Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek, streden met passie voor de prestigieuze titel. Het kookkampioenschap omvatte diverse uitdagende opdrachten, waaronder het bereiden van een 4-gangenmenu vanuit een blackbox.

Blackbox Uitdaging

De deelnemers moesten creatief omgaan met ingrediënten zoals kingfish, vongole, groenten, fruit, lever, haas van het kalf en Dry Aged Biet. De jury, bestaande uit gerenommeerde chefs zoals Lars van Galen en Jurgen van der Zalm, prees de innovatieve benadering van de deelnemers.

Teamwerk en Excellente Prestaties

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van team 't Havenmantsje werden geprezen voor hun uitmuntende samenwerking en consistente kookkunsten. Het jurypanel was onder de indruk van de visuele en smaakvolle perfectie van hun gerechten.

Beloningen en Toekomstige Kansen

Als beloning ontvingen de winnaars prijzen van Rational, Big Green Egg, De VanDrie Group, Koppert Cress, Dick, Dobla en het Gastronomisch Gilde. De HANOS Gouden Koksmuts 2026 zal binnenkort van start gaan tijdens Gastvrij Rotterdam.